Brownies s marhuľovým prelivom
Marhule, samé marhule. To že teraz dozrievajú marhule znamená, že každý koláč bude marhuľový? To bola otázka môjho priateľa, keď som mu z nadšením hovorila čo som si zase vymyslela na víkend. Lenže kedy inokedy sú také chutné a sladučké ako med, ak nie teraz. Keď sú takéto zrelé, mám pocit ako by som jedla maličké slniečka. Nič sa tejto chuti nevyrovná. A preto som sa ich rozhodla využiť do brownies. Vlasnte to bol asi posledný koláčik z tohtoročnej úrody, ktorá u nás nebola veľmi veľka :( . Tí z Vás, ktorí mali väčšiu úrodu, môžu vyskúšať túto čokoládovú mňamku.
Lahodná chuť čokolády, sa jemne mieša s marhuľkami a vaječným likérom. Veľmi som si obľúbila vaječný liekér pri pečení. Dodáva dezertom zaujímavú a jedinečnú chuť.
Takže budeme potrebovať na brownies
- 3 vajíčka
- 180 g polohrubej múky
- 120 g cukru
- 40 g kakao
- 200 g maslo
- 200 g horká čokoláda
Marhuľový preliv
- 6 marhúľ
- 6 cl vaječný likér
- 2 PL práškového cukru
Horkú čokoládu si spolu s maslom rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridáme vychladenú čokošku, múku spojenú s kakaom a vznikne nám lepkavá, voňavá čokoládova hmota. Dáme do pripravenej formy, ja som dávala do koláčovej s priemerom 25 cm.
Ďalej si spravíme marhuľový preliv. Umyté (aj keď to asi ani nemusím hovoriť :D ) a vykôstkované marhule rozmixujeme tičovým mixérom na kašu. Pridáme cukor a likér a zmiešame. Túto hmotu vylejeme na čokoládové cesto. Jemne ho vidličkou zmiešame so základom, aby nám vznikol mramorový efekt. A ta dááá, dáme piecť. Pečieme cca 30 min pri teplote 180°C. Ja som zle odhadla a piekla menej, ale na konečnom výsledku to vôbec nebolo poznať. Brownies boli dokonalé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára