streda 7. októbra 2015

Zapekané cestoviny s hokkaido tekvicou a brokolicou



Vzhľadom na to, že máme jeseň a tá a spája s farbami, tak som chcela aj cestoviny trochu farebnejšie než zvyčajne. Pôvodne mali byť len s brokolicou, ale tekvica si ma tento rok nejako omotala okolo prsta. J  Pomer brokolice a tekvice si zvoľte podľa chuti, ja sa chystám zvyšok tekvice použiť na polievku, preto som jej dala menej.

Ingrediencie:
  • 250g penne cestovín
  • 1 menšia brokolica
  • ¼ menšej hokkaido tekvice
  • morská soľ
  • olej

Zálievka : 
  • 2 kyslé smotany
  • mlieko (od oka podľa potreby)
  • syr
  • korenie 4 farieb
  • morská soľ
  • muškátový oriešok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bazalka

 Cestoviny, brokolicu aj tekvicu si uvaríme. Brokolicu môžeme variť spolu s tekvicou. Do jánskej misy si navrstvíme cestoviny, zeleninu, cestoviny a prelejeme zálievkou. Tú si urobíme zo smotany, mlieka, nastrúhaného syra, soľ a koreniny pridáme podľa chuti, nasekáme bazalku a cesnak môžeme roztlačiť alebo najemno nakrájať. Zalejeme cestoviny a pečieme asi 45 minút na 200 °C.  


Dobrú chuť! :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára