utorok 13. októbra 2015

Jesenná polievka

(hokkaido tekvica, mrkva, červená šošovica)



Z posledného varenia mi zostala ešte tekvica a dostala som chuť aj na červenú šošovicu, tak vznikla táto polievka J . Výnimočne píšem aj gramáž, ale pomer zeleniny je na vás, napísala som to len orientačne. Polievka by mala byť pikantná, aby v tomto počasí zahriala, ale ak nemáte radi pikantné, alebo vám škodí, tak to samozrejme neprežente.

Ingrediencie:
  • 300g hokkaido tekvice
  • 300g mrkvy
  • 100g červenej šošovice
  • 1l zeleninového vývaru (podľa hustoty, ktorú chcete dosiahnuť)
  • 2 lyžičky celej rasce
  • kari
  • cayenské korenie
  • korenie garam masala
  • smotana
  • olej
  • soľ

Najskôr si v hrnci nasucho opečieme korenie, potom pridáme olej, nahrubo nastrúhanú mrkvu, nakrájanú tekvicu a opláchnutú červenú šošovicu. Zalejeme vývarom a privedieme k varu. Varíme, kým nie je zelenina mäkká(do 15 min). Potom polievku odstavíme, rozmixujeme, prilejeme smotanu a dosolíme podľa potreby. 


Dobrú chuť! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára