Jesenná polievka
(hokkaido tekvica, mrkva, červená šošovica)
Z posledného varenia mi
zostala ešte tekvica a dostala som chuť aj na červenú šošovicu, tak
vznikla táto polievka J . Výnimočne píšem aj gramáž, ale pomer zeleniny je
na vás, napísala som to len orientačne. Polievka by mala byť pikantná, aby
v tomto počasí zahriala, ale ak nemáte radi pikantné, alebo vám škodí, tak
to samozrejme neprežente.
Ingrediencie:
- 300g hokkaido tekvice
- 300g mrkvy
- 100g červenej šošovice
- 1l zeleninového vývaru (podľa hustoty, ktorú chcete dosiahnuť)
- 2 lyžičky celej rasce
- kari
- cayenské korenie
- korenie garam masala
- smotana
- olej
- soľ
Najskôr si v hrnci nasucho
opečieme korenie, potom pridáme olej, nahrubo nastrúhanú mrkvu, nakrájanú
tekvicu a opláchnutú červenú šošovicu. Zalejeme vývarom a privedieme
k varu. Varíme, kým nie je zelenina mäkká(do 15 min). Potom polievku
odstavíme, rozmixujeme, prilejeme smotanu a dosolíme podľa potreby.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára