utorok 10. novembra 2015

Karfiolová polievka na imunitu



Pozitíva konzumácie karfiolu boli spomenuté už v staršom príspevku. Teraz len veľmi stručne o niektorých pozitívach polievok v našom jedálničku. Okrem toho, že polievky tiež prispievajú k správnemu pitnému režimu a v chladných mesiacoch náš organizmus zahrejú, v horúcich zase osviežia, vďačíme im za lepšie strávenie tuhej stravy, keďže spúšťajú sekréciu slín a žalúdočných štiav a tiež sa postarajú o pohyb čriev.

Ingrediencie:
  • 1 karfiol
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4- 5 strúčikov cesnaku
  • asi 1l zeleninového vývaru
  • 1 ½ lyžičky provensálskeho korenia
  • olivový olej
  • morská soľ
  • čierne korenie

Predvaríme si karfiol. Na oleji osmažíme cibuľu s cesnakom a provensálskym korením. Pridáme karfiol, zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia. Podľa potreby osolíme, okoreníme a následne rozmixujeme.


Dobrú chuť J


Recept je zo stránky slunecnyzivot.cz  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára