pondelok 29. júna 2015

Zapekané špagety




Dnes ma prepadla chuť na zapekané špagety. Pôvodne to malo rozšíriť rady mojej kategórie receptov, kedy zmiešam všetko načo mám chuť a čo domácnosť ponúkne. Našťastie pre rodinu, nemali sme fazuľu, na ktorú som mala obrovskú chuť a chcela som ju tam zakomponovať :D .

V recepte je aj mleté mäso, ale vzhľadom na to, že máme domácu zmes na tousty (Zbojnícke tousty), ktorú používame aj na špagety, nemusela som strácať čas jeho mletím a ďalšou úpravou. Takže nech máte predstavu o tom, čo sa v nej vlastne nachádza, nižšie uvediem recept aj na ňu. Pokiaľ ide o recept na špagety, nebudem pri ňom uvádzať množstvá, dá sa to všetko pridávať od oka, podľa toho,  pre koľko ľudí varíte.

Ingrediencie:
  • špagety
  • zmes na tousty
  • cibuľa
  • rajčiny
  • hermelín
  • čerstvá bazalka
  • olej
  • soľ


Klasika, v osolenej vode uvaríme špagety. V druhom hrnci si na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané paradajky (ak vám prekáža šupka, môžete ich predtým spariť a ošúpať) . Keď trochu pustia šťavu, pridáme zmes na tousty, necháme prevrieť a na konci pridáme natrhané lístky bazalky. Omáčku zmiešame so špagetami a dáme do vymastenej zapekacej misy. Navrch poukladáme na plátky nakrájaný hermelín a tiež na plátky nakrájanú paradajku. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 °C, kým sa nám neroztopí syr. A môžeme servírovať J

Teraz ešte spomínaný recept na zmes na tousty.

Ingrediencie na Zbojnícke tousty:
  • 1 kg papriky
  • 1 kg červených paradajok
  • ½ kg bôčika
  • 5 feferóniek
  • 2 väčšie cibule
  • 1 dcl oleja
  • ½ nakladača
  • soľ, mleté korenie

Všetko pomelieme na mäsovom mlynčeku a dusíme asi 20 minút. Podľa hustoty aj dlhšie. Ešte za tepla dáme do pohárov a sterilizujeme 20 minút. 

Dobrú chuť! :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára