piatok 26. júna 2015

Letné disco osvieženie




Vždy som zbožňovala Disco keksíky, ktoré nikdy neješ sám. Na moje prekvapenie som však zistila, že som ich nejedla už pekne dlhú dobu. A tak som si hneď nakúpila z každej príchute :D (keď je chuť na sladké tak si vyberám). No a začala som nad týmito keksíkmi rozmýšlať a prišla som na to, že každý hovorí len o Oreo (keksíky mliekom milované) a na Disco sa pomaly zabúda.  Bolo mi z toho smutno :(. Veď o koľko takýchto úžasných chuťoviek sme už prišli (venujme im spomienku pri jedení niečoho sladkého) a nechceme predsa aby takýto osud postihol aj Disco. A tak som sa rozhodla, že ho zaradím do pečenia. Preto som vymyslela tento letný osviežujúci disco koláč. Ktorý využíva Disco ako tzv. medzikorpus :D Ja som si keksíky rozdrvila, ale verím, že vynikajúci bude aj bez rozdrvenia. Tááákže hor sa na recept a degustáciu, ktorú nemôžete jesť sami.

Korpus
  • 1 vajíčko
  • ½ šálky cukru
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 1 ½ šálky múky
  • 1 PL kakao
  • ½ balíčka prášok do pečiva

Čokoládový krém
  • 800 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkový puding
  • 2PL cukru
  • 120 g horkej čokolády
  • 3 PL biely jogurt

Tvarohový krém
  • 250 g jemný tvaroh
  • 250 g kyslá smotana
  • 250 g smotana na šľahanie
  • Želatína/stužovač na tvarohové krémy

Okrem toho
  • 1 balík vanilkových disco keksov
  • Maliny

Postup:
Najprv si pripravíme korpus. Takže vajíčko s cukrom si vymiešame do peny. Do toho zamiešame olej. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a mlieko a ešte chvíľku miešame. Vznikne nám redšie cesto, ktoré pečieme vo vopred vyhriatej rúre na cca 180°C asi 30 min. (a keďže trúba je len trúba, bude od nej závisieť koľko to presne bude celé trvať).
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si čokoládový krém. Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu, postavíme bokom a necháme chladnúť. Zatiaľ si pripravíme hustejší vanilkový puding zo 800 ml mlieka, 2 pudingových práškov a cukru. Do horúceho pudingu vmiešame horkú čokoládu, prikryjeme fóliou  a necháme chladnúť.  Keď bude mať puding cca telesnú teplotu primiešame postupne tri lyžice bieleho jogurtu, ktorý nám celý puding zjemní a zvláčni.
Ďalej si pripravíme tvarohový krém. Vyšľaháme si šľahačku. Zmiešame si tvaroh, kyslú smotanu s cukrom a popstupne pridávame šľahačku, ktorú som ja zamiešavala aj so stužovačom na tvarohové krémy. Ale myslím, že aj aj stužovač do šľahčky alebo želatína by mohli dobre poslúžiť.
A prichádzame k najlepšej časti, nie ešte to nie je jedenie :D ide o vrstvenie. Na vychladnutý korpus  navrstvíme čokoládový pudingový krém. Na ten dáme rozdrvené disko, vrstvu malín a tvarohový krém. Necháme chladiť, no minimálne 2 hodinky, najlepšie však cez noc. Ja som mala to šťastie, že som večer nebola doma a tak ma oddychujúci koláčik v chladničke nemohol rušiť. 

A potom už len papáme a vychutnávame si lahodnú chuť všetkých vrstiev. 

Nina





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára