Likérová bublanina
Túto bublaninku som sa rozhodla spraviť ako koláčik, ktorý nám spríjemní cestu na splav. A voľba bola zjavne viac ako dobrá. Zostalo po nej len pár omrviniek. Ingrediencie vystačia na menší plech, ktorý ja stále, bohužiaľ, nemám. Tak som si pomohla koláčovou formou a formou na banánový chlebík. Čo bolo naozaj šalamúnske riešenie. Takto som mohla nechať degustačnú vzorku aj pre našich doma. A tiež si pochvaľovali. Vaječný likér, černice, ľahké cesto. Ideálna a hlavne rýchla voľba v tomto teple.
Inšpiráciu som získala u
Angie bakes. Jej recept na bábovku som si upravila a prispôsobila na bublaninku.

Budeme potrebovať:
150 g hladká múka
150 g kukuričný škrob
1 balíček kypriaci prášok
6 vajíčok
170 g hladkého cukru
1 ČL vanilkový extrakt
300 ml olej
300 ml vaječný likér
1 PL kakao
černice (alebo iné ovocie)
Ako prvé si do peny vymiešame vajíčka s cukrom. Do nich pridáme olej a likér, dobre premiešame aby sa nám to všetko prepojilo. Po častiach primiešame múku s kukuričným škrobom a kypriacim práškom. Keď je všetko dobre spojené, polovicu cesta prelejeme do druhej misky kam pridáme kakao. Vylejeme do papierom vyloženej koláčovej formy alebo menšieho plechu. Mne, ako som už spomínala, toto množstvo vystačilo na formu o priemere 26 cm a obdĺžnikovú formu cca 13 cm. Pri nalievaní cesta som striedala biele a kakaové aby som na koláči vytvorila pekný zebrový vzor. Teraz už len naukladáme ovocie a šup s ním do trúby. Pečieme cca 30 min, pri teplote 180°C. Vrch koláča sa zvykne spiecť tak po 150 min. môžme dať na vrch papier na pečenie. Vyložíme, poprášime s práškovým cukrom a tešíme sa z toho, že je víkend a krásne počasie.
Do spečenia priatelia ;)